Ik moet helemaal niks

Margriet Aalberts Schrijfsels

Je hoort mij niet zeggen dat je deze dagen social media niet moet raadplegen want dan zie je mijn schrijfsel ook niet. Maar ik word een beetje moedeloos van alles en iedereen die iets van me wil. Ik doe het allemaal fout joh, dat wist ik helemaal niet.

Ik ben van mening dat ik het best leuk doe als moeder, ex, ondernemer, vriendin, wees, tante, vrijwilliger. En zelf heb ik het ook prima naar mijn zin. Natuurlijk biedt deze periode momenten van bezinning. Terugdenken aan de ellendige dingen van 2017 en kijkt naar 2018, hoe kan dat beter. MAAR that’s it. Je gooit er een fles wijn in, klaar. Als ik, zoals vanmorgen Facebook raadpleeg, dan voel ik me op alle fronten tekort komen.

Mijn nieuwsoverzicht staat ramvol met kom-in-actie-voor-een-beter-leven-berichten. Een complex wordt vanzelf aangepraat. Zit je daar weer mee. Mij wordt aangeraden een training te volgen over het opvoeden van pubers, ik moet naar de Himalaya voor bezinning, ik zou slimmer moeten ondernemen, en in 7 stappen meer energie kunnen krijgen. Ik word de fitnesszaal ingejaagd, ik moet meer geld aan goede doelen geven.

Opeens moet van alles nu de denkers en de dromers de gevoeligste dagen van het jaar beleven. Liever breng ik mijn klanten het hele jaar door op goede ideeën. Wel zou het netjes zijn als ik iedereen en dus ook mijn nog-niet-klanten een inspirerend 2018 zou wensen. Daar zit wel wat in.