Zinsels Schrijfsels marketingplan voor de kleine ondernemer

Gereedschap mee en gáán – marketingplan voor de kleine ondernemer

Margriet Aalberts Schrijfsels

Ik ben stik jaloers op ondernemers die het lef hebben om gewoon te beginnen. Ze plakken een sticker op hun auto, gereedschap mee en gaan! Veelal rijden ze reclame met een weinigzeggend logo met een scheef geplakt 06-nummer eronder. Ze bestaan én ze stikken van het werk. Warempel.

Inspiratie

Het gaat hier over bonken van mannen met stoere beroepen. Zoals stukadoors en loodgieters in zelden gewassen bedrijfsbusjes. Met oprecht respect: “Zij kúnnen tenminste iets”, verzuchtte ik in mijn twijfelperiode. De periode dat ik aan het uitknobbelen was, wat ik precies ging doen en voor wie. Ik zat veel te lang en te ingewikkeld na te denken en had behoefte aan inspiratie en simpele antwoorden op mijn vragen. Daarom trok op een dag mijn stoute schoenen aan en maakte een afspraak met een bonk uit zo’n prachtig lelijke klusbus.

“Hoezo marketing? Wat ik aan reclame doe? Wènig. Gewoon goed mijn werk doen zodat jij dat tegen je buurman zegt. Meer niet.” En daarmee duurde het vraaggesprek 1 minuut.

Tijdens dit bliksembezoek gebeurde er iets. Na die ene minuut had ik namelijk mijn visie op marketing voor de kleine ondernemer volledig helder. “Uitblinken door jezelf te zijn, doen wat je van nature goed kan en werken voor de klant die bij je past.”

Maatwerk marketingplan

Op de terugweg heb ik besloten om ook bouwvakker te worden. Stevige funderingen maken en daarna met bouwstenen en cement aan de slag. Specifiek voor de kleine maar unieke ondernemer: het Zinselplan. Een maatwerk en persoonlijk marketingplan dat voor jou gaat werken. Dat staat als een huis.

Denk er maar eens over na, of slimmer: laten we zinselen. Dan kun je gratis een berg inspiratie opdoen. Als je daar nog over twijfelt dan wil ik je aanraden om een sticker op je auto plakken en te gáán. Gereedschap heb je altijd bij je, dat ben je zelf.